Álom, Álom, édes Álom

Pont a múlt héten történt, hogy Wagner Edit komondor tenyésztővel ellátogattunk a Hevesi Portámkincse Kennelbe, megnézni a már nem is olyan apróságokat, akik Öreghegyi Kócos Aissa – Aranyos és Mátyás Király Udvari Legény gyümölcsei. Nem csalódtunk, az apróságok gyönyörűek és elevenek, de nemcsak velük találkoztunk: az udvar őrzői között található ugyanis Álom és Kárpát, a két hasonló korú komondor suhanc és a főnökasszony Zengő is!

Sokat beszélgettünk – interjút készítettünk –  aznap Besenyei Katalinnal és Lászlóval, akikről eddig is tudtam, hogy nagyon szeretik a komondorokat, de most alkalmam nyílt egy kicsit mélyebben belelátni abba a világba, amit ők teremtenek maguk és kutyáik körül. Tetszik az a rendkívüli türelem, végtelen szeretet és tisztelet, amely a megfelelő szakértelemmel párosul. Szeretem látni a képeiken, hogy a kutyák is mennyire szeretik őket! Rendkívül nyitottak az emberi kapcsolatokra és túlzás nélkül állíthatom, hogy a komondor fajta egyik legnagyobb hatású fajta népszerűsítői.

2018-ban majdnem minden hónapban megjelentek fajtabemutatón vagy rendezvényen Aranyossal és/vagy Legénnyel, legutóbbi hónapban 2500 látogatója volt honlapjuknak és most, hogy decemberben Aranyosnak kölykei születtek, rendszeresen írt a Facebook Vidéken újrakezdők csoportba és a saját oldalukra a kicsik fejlődéséről már az első pillanatoktól kezdve.

Így történt, hogy egy újságíró meglátta a bejegyzéseiket, felkereste őket és interjút készített velük. Az ebből készült cikket itt olvashatják: Sokszínű Vidék.

A Hevesi Portámkincse Kennel udvarán készült képekből válogattam: